+32 (0) 3 366.34.01 info@digicare.be

Playstation onderhoud.

Wanneer een Spelconsole heel warm wordt en regelmatig vastloopt, is een onderhoudsbeurt nodig.

De ventilators zitten vol stof.  Warmte wordt niet afgevoerd.  Het gevolg is dat de ventilators op volle snelheid draaien waardoor je console meer lawaai maakt.  Een sensor detecteert de hogere temperatuur en zet voor alle veiligheid de console uit.  De processor temperatuur wordt veel te warm en zou zo beschadigd kunnen raken.

Een andere reden van overhitting is de opgedroogde koelpasta tussen de cpu en de warmtegeleider.
In dat geval moet deze schoongemaakt en voorzien worden van nieuwe koelpasta.

Playstation 4 stof
Playstation 4 stof intern

Stap 1: Bij het openen van de cover merk je dat er veel stof aanwezig is.  Deze moet verwijdert worden om de luchtdoorstroming weer optimaal te krijgen.

Playstation 4 heatsink
Playstation 4 Heatsink cleaning
Playstation 4 heatsink clean
Playstation 4 cpu
Playstation4Coolpasta
Playstation 4 koelpasta aanbrengen

Stap 2: Verwijder de verharde koelpasta van de heatsink en cpu.  Op deze foto’s is er teveel koelpasta aangebracht.  Ongeveer de helft van wat je hier kan zien is nodig.  Haal de overtollige hoeveelheid met een droge doek er af.  Bij het monteren van de warmtegeleider (heatsink) wordt de pasta gelijkmatig verdeeld over de processor.

Playstation 4
Playstation 4 proper

De console wordt weer gemonteerd en grondig getest op de goede werking.  Je zal merken dat alles weer stil en stabiel werkt .  Het is aanbevolen om jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven.  Zo verleng je de levensduur en blijft je spelconsole in topconditie !

Schrijf je in op onze nieuwsbrief